Barnas romSelve ordet "barnerommet" oser av varme og trygghet, men slik er det dessverre ikke alltid.
OverspenningsvernOverspenninger som kommer inn fra strømnettet kan gjøre store skader på det elektriske anlegget og det du har koblet til dette.
JordingVed å jorde elektriske anlegg og elektrisk utstyr vil strømmen ledes til jord dersom det oppstår en feil. På denne måten kan man unngå farlige situasjoner som f.eks. støt ved jordfeil. Det er derfor viktig at jordingsanlegget er i orden!
Vanlige spørsmål om bruk av elektrisk utstyrHer finner du svar på noen vanlige spørsmål knyttet til bruk av elektrisk(e) utstyr/produkter.
SikringsskapetSikringsskapet er selve hjertet i det elektriske anlegget. All strømmen du bruker går gjennom sikringsskapet. Sikringsskapet er et knutepunkt med store belastninger og risiko for varmgang dersom det oppstår en feil.
SkjøteledningerBruk av skjøteledninger er ikke farlig i seg selv, men mange bruker dem på feil måte. 7/10 nordmenn kobler elektriske produkter til brannfarlige skjøteledninger i hjemmet sitt.
Komfyr og platetoppTørrkoking og antenning av olje/fett på komfyrer og platetopper er den vanligste årsaken til boligbrann! ​Dette skyldes uforsiktighet, uoppmerksomhet og glemsomhet ved matlaging. Det kan du gjøre noe med!
Lamper og belysningLyspærer kan få høy overflatetemperatur. Når disse tildekkes, feilmonteres eller kommer for nært brennbart materiale kan det oppstå brann.
Vanlige spørsmål elanleggHer finner du svar på noen vanlige spørsmål knyttet til det elektriske anlegget.
Ladevett
Varmeovner og varmetepperVarmeovner, og lignede utstyr som er beregnet til oppvarming, ligger høyt i statistikken over utstyr som forårsaker branner. De fleste av brannene skyldes tildekking av varmeovn.
BolignormenNEK 400-8-823, også kalt "bolignormen", er en delnorm (standard) som er spesielt rettet mot elektriske installasjoner i boliger.
DownlightsDownlights har lenge vært populære i norske hjem. Dessverre utgjør disse en stor risiko for brann dersom de monteres feil, noe det finnes mange eksempler på.
Oversikt over farlige produkterBåde privatpersoner, importører, produsenter og forhandlere skal melde ifra til myndighetene hvis de oppdager produkter som er eller kan være farlige.
BrannfelleneVi tenker ofte at kaffetrakter eller TV-er er årsaken til de fleste brannene. Slikt utstyr utgjør stadig en risiko, men det er kanskje andre forhold som burde få større oppmerksomhet?
Unngå brann i elektriske apparaterHalvparten av alle boligbranner skyldes elektrisk feil eller feil bruk av elektriske produkter. Ved å følge disse huskereglene, reduserer du risikoen for brann i elektriske apparater!
Stikkontakter og støpslerBrunsvidde lokk på stikkontakter og støpsler er tegn på at noe er galt. Se det! Gjør noe med det! Unngå brannfaren!
Brannfarlige varmtvannsberedereKanskje begynner det å brenne i varmtvannsberederen hjemme hos deg?
Utrygge produkterDet er ikke alle elektriske produkter som er trygge å bruke. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) fører oversikt over produkter som det er funnet feil på.
HvitevarerVaskemaskiner, oppvaskmaskiner og tørketromler utpeker seg i brannstatistikken som de mest utsatte hvitevarene. Boligbranner som tar liv oppstår som oftest om natten.

 

 

_self0