Z-Wave veggplugg vekker bekymring

Vi har mottatt bekymring da Z-Wave ble anbefalt for å styre 3 kW varmtvannsbereder i forbindelse med å opprette "flows" med Homey. Les videre hvis du har gjort det samme, eller tenker det er smart.

"Homey" er en smarthussentral mens "Z-Wave" er en trådløs protokoll for bruk i smarthusteknologi.

Kun et tidsspørsmål før branntilløp. Les bruksanvisning og sjekk nøye hvilken effekt veggpluggen tåler!

Spare på strømmen, men risikerte brann

Vi er mange som er på utkikk etter måter å redusere strømforbruket vårt. Det var også bakgrunnen til mannen som gikk til anskaffelse av denne veggpluggen. Han ble anbefalt Z-Wave i sin løsning for smarthusteknologi, for å kunne styre varmtvannsberederen og kutte de dyreste toppene av strømprisen.

Etter to ukers bruk ble huseier oppmerksom på rar lukt i boligen sin. Han snuste seg fram, og fant "synderen" på vaskerommet i kjelleren.

Effekten på varmvannsberederen var 3kW. Det førte til for stor belastning for veggpluggen, og dermed varmgang som ville ha ført til brann hvis ikke huseier hadde oppdaget dette.

kW=kilowatt. Det sier noe om mengden energi som forbrukes/produseres. Når det gjelder bruk av skjøteledning, er en god tommelfingerregel at produkter som bruker mer enn 1kW ikke skal kobles til skjøteledning fordi stor belastning over tid kan føre til varmgang og brann.

Les alltid bruksanvisningen nøye, og forsikre deg om at utstyret du bruker tåler den oppgaven du ønsker løst.

Z-Wave veggplugg er rapportert inn som et mulig farlig produkt til markedskontrollgruppen som jobber på vegne av DSB.