Kjøp trygge julegaver

Det er julebrus og julemarsipan i butikkene. Kanskje tenker du å starte tidlig med julegaver. Husk da at selv om det er lettvint å kjøpe julegaver på nett, er det viktig at du handler elektriske produkter med noen forhåndsregler.

Å kjøpe julegaver på nett er praktisk, men ikke uten risiko.

Er varen veldig billig, er det trolig fordi standarden er dårlig. Det er derfor en god idé å holde seg til kjente merker. Vi har for eksempel sett mange eksempler på at «billigladere» har begynt å brenne. Vi anbefaler at du bruker originallader.

Selv om varer ser ekte ut på bildene, kan de fort være forfalskninger. Det er derfor lurt å handle fra seriøse forhandlere. Kjøper du elektriske produkter på for eksempel Wish og eBay, har du gjerne ingen garanti på kvaliteten på produktene.

Husk også at utenlandske forhandlere ikke følger den samme høye standarden som vi har på elektriske varer i Norge. Se derfor alltid etter om produktet er CE-merket. Selv om dette ikke er noen garanti for at produktet er sikkert, viser det at produksjonen og dokumentasjonen er i henhold til regelverket.

Følg også med på vår oversikt over farlige elektriske produkter